joi, 15 mai 2014

Cum sa alegi parfum perfect!

     Arome pe note 


      Orice parfum are trei rânduri de note, denumite în ordinea în care sunt percepute: notele de vârf sunt cele care se evaporă primele, cele de mijloc se dezvoltă abia mai târziu după pulverizare şi notele de bază, care reprezintă parfumul şi care vor persista pe piele. De aceea, niciodată n-ar trebui să decizi că vei folosi un parfum după ce ai simţit mirosul din flacon
      Ştii, probabil, faptul că acelaşi parfum poate mirosi diferit pe pielea mai multor persoane, din cauza Ph-ului pielii. Ritmul de evaporare al primelor note depinde de fiecare în parte, iar persistenţa notei de bază variază de la o piele la alta (pe pielea uscată se evaporă cel mai repede).

         Puţintică răbdare!

      În momentul în care încerci un parfum, nu trebuie să-l miroşi imediat după ce l-ai pulverizat pe încheitură – notele de vârf nu se evaporă instantaneu, iar cea medie are nevoie de timp să se „activeze”-, trebuie să aştepţi aproximativ zece minute (fără să-ţi atingi încheieturile între ele, deoarece vei altera mirosul) pentru a afla cum „arată” pe pielea ta, şi nu te mira dacă e departe de parfumul pe care l-ai simţit mirosindu-l pe o bucată de hîrtie în magazin.
       Şi-ar mai fi ceva: testerele ţinute prea mult în magazine pot mirosi diferit faţă de original, în general te poţi aştepta la o aromă mai puternică.
     Distanţa regulamentară
      Indiferent cât de mult sau puţin îţi simţi tu parfumul, regula este „un tur complet”: în spatele urechilor şi pe încheieturile mîinilor. Mai poţi pulveriza o singură dată pe piept şi eventual foarte dicret în spatele genunchilor (dacă mergi la o petrecere, de exemplu).E o idee şi să pulverizezi în aer pentru ca apoi să treci prin „norişor”, însă nu va rezista foarte mult.

    La păstrare?

      Chiar dacă oferta e irezistibilă, n-ar trebui să dai buzna să cumperi mai multe parfumuri deodată. În timp, vor apărea altele care ar putea să ţi se potrivească şi mai bine, iar durata de valabilitate a unui parfum – ţinut în condiţii potrivite, la rece (chiar în frigider), departe de lumina soarelui şi în nici un caz în baie, unde aerul devine umed şi fierbinte -, este de trei ani.


                                                                                          




                                                                                                            


                      "Revista Cosmopolitan "


  .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu